Vestlandets største karrieredag
Over to tusen studenter troppet opp i Grieghallen for Karrieredagen 2024.
Er du student og ute etter jobb? Da var du kanskje i Grieghallen forrige uke. Springbrettet sin årlige karrieredag skal bringe studenter og næringsliv tettere samen. Inne kunne de tilby livepod med Nicolai Tangen og presentasjoner fra Lerøy og Næringslivets Hovedorganisasjon (NHO).
– Arrangementet har vært under planlegging siden januar i år, med mange arbeidstimer for å sikre at alt går som planlagt. Vi er Vestlandets største tverrfaglige karrieredag, og tiltrekker studenter fra alle fagfelt, sier Marthe Schiørn, leder for Karrieredagen.
Hun er stolt og glad over å endelig være i havn.
– Vi har mange trofaste bedrifter som kommer tilbake år etter år, noe vi er veldig takknemlige for. Det krever også en innsats fra vårt team, som ikke er redd for å sende en ekstra e-post eller ringe en ekstra gang.
Flere muligheter for studenter
Dagens program inkluderte livepod med Nicolai Tangen, bedriftspresentasjon fra Lerøy, og et foredrag fra NHO om hvilke studenter næringslivet ønsker.
– Vi er spesielt stolte av NHO-foredraget, som vil være relevant for alle studenter uavhengig av studieretning, forteller Schiørn og legger til:
- Som en spesiell motivasjon har bedriftene delt ut gullbilletter til studenter som skiller seg litt ut. Disse billettene gir adgang til kveldens bankett, hvor studenter kan fortsette samtalen med bedriftene i en litt mer uformell setting.
Tangen med tips til jobbsøkere
Etter et foredrag om Statens pensjonsfond utland, også kjent som Oljefondet, kunne man bli bedre kjent med Nicolai Tangen i livepod med Springbrettet. Publikum fikk høre hvordan han endte opp med å søke på stillingen han har i dag og hva han liker med jobben. Det ble også presentert klipp av podkasten til Tangen med innslag fra flere bedriftsledere og deres historier.
Etter sesjonen huker Studvest tak i han for en rask prat.
– Hvordan skiller man seg ut blant hundrevis av studenter på en slik dag?
– For å skille seg ut på en stor karrieredag, anbefaler
jeg studenter å stille gode spørsmål, det er slik man
blir lagt merke til, sier Tangen.
Tangen mener videre at unge arbeidstakere har flere fordeler i dagens arbeidsliv.
– De har bedre teknologiforståelse og kan bevege seg raskere. De bør også være mer tilpasningsdyktige.
... og til de som allerede har jobb
Når det gjelder å be om høyere lønn er rådet fra Tangen klinkende klart:
– Det skal du ikke gjøre for tidlig. Du bør være ganske erfaren og sikker på at du er temmelig unik. Det merker du når folk begynner å ringe og tilby deg dobbel lønn andre steder.
For unge som opplever stress i en hektisk hverdag, anbefaler han å lære seg å skille mellom emosjonelle reaksjoner og beslutninger på jobben.
– Du må jobbe med å legge noen ting i skuffen innimellom, og ikke føle på alt hele tiden, forklarer han og legger til:
– Jeg vet ikke om psykologer anbefaler det, men det kan være praktisk.
Om ikke det fungerer for å slappe av, kan man alltids trøste deg med at Oljefondet snart er verdt 19 000 milliarder kroner.